Tips & Tricks

Gefeliciteerd! Je bent je eerste ontwerp project op DesignBro begonnen. En je zit nu waarschijnlijk achterover naar het scherm te staren, je afvragend wanneer de eerste ontwerpen binnen zullen komen...

Laat ons je intussen helpen hoe je het meeste uit je ervaring kunt halen. Hieronder vind je de eenvoudige stap-voor-stap gids voor je ontwerp project.

Custom Company Logo Design
About Design Bro Image
Bekijk eerst de timing voor je project om zeker te zijn dat alles volgens plan verloopt.

We herinneren je eraan wanneer je het einde van je tijd nadert, maar het in gedachten houden kan nooit kwaad. Nadat je hebt uitgezocht hoe lang je voor elke fase hebt, kunnen we ons verdiepen in de tips en trucs!

About Design Bro Image

Tip 1: Houd de timing in de gaten

Design Fase

10 Dagen

Je begint ontwerpen te ontvangen en krijgt de gelegenheid om feedback te geven. Ontwerpers krijgen de kans bijgewerkte versies op te sturen. Zorg ervoor dat je tegen het einde van deze fase je finalisten kiest.

Finalist Fase

5 Dagen

Finalisten krijgen de gelegenheid hun oorspronkelijke ontwerpen te verbeteren. Je moet feedback blijven geven. Aan het eind van deze fase moet je de winnaar hebben gekozen.

Bestanden Ontvangen

3 Dagen

Nadat de ontwerper gevierd heeft dat hij/zij gewonnen heeft, moet de winnende ontwerper je tegen het eind van deze fase de bij je logo behorende bestanden sturen.

Goedkeuren Bestanden

10 Dagen

Je krijgt de gelegenheid om de bestanden die de ontwerper gestuurd heeft te bekijken om te controleren of alles in orde is.

Design Fase

10 Dagen

Je begint ontwerpen te ontvangen en krijgt de gelegenheid om feedback te geven. Ontwerpers krijgen de kans bijgewerkte versies op te sturen. Zorg ervoor dat je tegen het eind van deze fase je finalisten kiest.

Finalist Fase

5 Dagen

Finalisten krijgen de gelegenheid hun oorspronkelijke ontwerpen te verbeteren. Je moet feedback blijven geven. Aan het eind van deze fase zou je de winnaar moeten hebben gekozen.

Bestanden Ontvangen

3 Dagen

Nadat de ontwerper gevierd heeft dat hij/zij gewonnen heeft, moet de winnende ontwerper je tegen het eind van deze fase de bij je ontwerp behorende bestanden sturen.

Goedkeuren Bestanden

10 Dagen

Je krijgt de gelegenheid om de bestanden die de ontwerper gestuurd heeft te bekijken om te controleren of alles in orde is.

Keep In Mind Image

Houd er rekening mee dat je voor een ontwerpproject je finalisten moet kiezen vóór het einde van de ontwerpfase. Je ontvangt een herinneringsmail 2 dagen voor je tijd om is, maar het is slim om het zelf in de gaten te houden. Dat kun je doen door te navigeren naar je lopende projecten. Zo weet je ook of er ontwerpers zijn die iets hebben ingeleverd, of waar je project precies in het proces zit.

Tip 2: Bekijk je e-mail

Controleer het emailadres dat je gebruikte om je in te schrijven. Hier zul je die "belangrijke" berichten krijgen als een ontwerper een ontwerp heeft geüpload of je een bericht heeft gestuurd. We zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent.

Custom Company Logo Design

Tip 3: Kijk naar je ontvangen ontwerpen

Take a Look at Your Received Designs Image

Afhankelijk van de optie die je koos bij de aankoop van je project, ontvang je de ontwerpen van onze handgekozen en ervaren ontwerpers.

Klik op het project en bekijk welke ontwerpen al binnengekomen zijn. Op sommige lege plekken staat "Waiting for Design", wat betekent dat een ontwerper de plek gereserveerd heeft en aan zijn ontwerp werkt. Om een ontwerp dat binnengekomen is van dichterbij te bekijken, kun je er gewoon op klikken, of met de muis over de drie puntjes rechtsboven gaan om het menu te activeren.

Tip 4: Geef feedback

Give Feedback Image

Met DesignBro kun je rechtstreeks met de ontwerpers praten om ze te laten weten wat je vindt van het ontwerp dat ze bedacht hebben. Klik daartoe op een ontwerp, en gebruik het chat-hulpmiddel aan de rechterkant. Geef ze verdere aanwijzingen zodat je ontwerp precies is zoals je het je voorstelde.

Ze kunnen bijgewerkte versies opnieuw uploaden, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier vordert. Het soort advies dat je geeft heeft grote invloed op het geheel van je project. Het is belangrijk om een goede relatie met ontwerpers te hebben en de juiste toon te zetten.

Als je geen tijd hebt om advies te geven, geef de ontwerpers dan op z'n minst een sterrenwaardering om ze te laten weten hoe het met ze gaat. Onder elk ontwerp op de pagina van het project zie je de mogelijkheid om het ontwerp te beoordelen met een vijf-sterren systeem. Klik gewoon op de ster die ze volgens jou verdienen. Hoe eerder je ze een soort indicatie geeft van hoe ze het doen, hoe eerder ze kunnen werken aan verbetering, plus het beoordelen van de ontwerpen kan je helpen de ontwerpen die je verkiest beter te ordenen.

Een ontwerper kan zijn ontwerp talloze malen bijwerken. Als klant kun je alleen de laatste versie vergroot zien. Je kunt echter terug willen gaan naar een eerdere versie als je die liever zag dan de nieuwste. Gebruik eenvoudig de chatfunctie om je ontwerper te vragen terug te gaan naar een vorige versie, en hij zal ervoor zorgen.

Tip 3 image

Tip 6: Kies je finalisten

Pick Your Finalists

Uit de ontwerpen die je voorgeschoteld krijgt, moet je er maximaal drie uitkiezen als finalist. Deze krijgen extra tijd om je ontwerp te perfectioneren en, een van hen, wordt als winnaar gekozen. Een finalist kiezen is zo eenvoudig als een, twee, drie.

Kies tot drie ontwerpen die je het mooist vindt, ga met je muis over het ontwerp, klik op de drie stippen in de rechter bovenhoek, en klik op "Select Finalist". Een scherm verschijnt en vraagt om bevestiging. Ga gewoon akkoord en, gefeliciteerd, je hebt een finalist gekozen!

Je kunt ook een finalist kiezen vanuit de ontwerpweergave.

Het kiezen van een winnaar gaat op precies dezelfde manier.

Tip 7: Elimineer een Ontwerp

Eliminate a Design Image

In het geval dat je een ontwerp ontvangt dat je helemaal niet interesseert en waarvan je denkt dat het niet verbeterd kan worden, voel je vrij om het ontwerp te elimineren. Ga met je muis over het ontwerp, klik op de drie stippen en kies "Elimineer Werk". Zomaar is het ontwerp verdwenen.

Dit is een permanente optie en kan niet ongedaan gemaakt worden, dus bedenk of je er 100% zeker van bent. We kunnen geen nieuw ontwerp beloven, want dat hangt af van tijdgebrek en of een ontwerper het al dan niet oppakt. Maar als een andere ontwerper geïnteresseerd is en vindt dat hij de tijd heeft om eraan te werken, kan hij de plek overnemen. Bedenk dat je een ontwerp niet te dicht bij de deadline moet schrappen, want dat kan het moeilijker maken genoeg tijd te hebben om een andere ontwerper te laten beginnen.

Tip 8: Blokkeer een ontwerper

Block a Designer

Als je om een of andere reden geen werk meer wilt ontvangen van een bepaalde ontwerper, kun je ze blokkeren. Beweeg met de muis over hun ontwerp, en kies "Blokkeer ontwerper". Er verschijnt een bevestigingsvenster met de vraag of je het zeker weet.

Als dat zo is, klik dan op ja en vanaf dan krijg je geen werk meer van deze ontwerper in lopende of toekomstige projecten. Bedenk dat dit een permanente actie is die niet ongedaan gemaakt kan worden.

We hopen dat deze gids je geholpen heeft beter door DesignBro te navigeren en het meeste uit je ontwerpproject te halen. Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen

Enkele van onze mooie ontwerpen

Gonuts Custom Logo Design
Tailtracker Brand Logo Design by DesignBro
Creative Website Design of Fatbird Brewery
Graimann Creative Book Cover Design
Unique Logo Design of Exceeding Average
Earlybird Tickets Social Media Design
Professional Logo Design of Dillman Companies
Website Design of Damn Great Design
Custom Logo Design of Alchemist Jewellers
Seashore Drinks Product Packaging Design
The Clutter Curator Logo
Tuneys CD Cover Design
Kaphera Diagnostics Logo Design
Ademibar Logo Design
Brooker Law Logo Design
Creative Flyer Design

Als je nog niet begonnen bent met een logo project, klik dan hier voor onze stappen om aan de slag te gaan op DesignBro!

Start je project
Deel deze pagina