Home Inspiration Abstracte Logo Ontwerpen Voor Uw Inspiratie

Abstracte Logo Ontwerpen Voor Uw Inspiratie

by Christiaan

Over het algemeen wordt de term “abstract” gedefinieerd als ofwel iets dat “los van de werkelijkheid” bestaat, ofwel iets dat “een concept samenvat”. In de ontwerpwereld kunnen kunstenaars met abstracte ontwerpen hun ideeën en creativiteit vrijelijk etaleren, en daarom is het zo’n populaire kunststroming geworden.

Wat is een abstract logo?

Vergelijkbaar met abstracte schilderijen, illustreert een abstract logo ontwerp een hoog niveau van creativiteit. Een abstract logo bestaat uit een combinatie van basisvormen die alle essentiële ideeën over een bedrijf overbrengen. Dit kan onder meer een pijl, kubus, zeshoek, cirkel, vierkant, enz. zijn.

De belangrijkste ideeën over het bedrijf worden weergegeven met effen kleuren die de vormen contrasteren. Er worden basiskleuren gebruikt en er zijn bijna nooit kleurverlopen of schaduwen, omdat alles er zo schoon en eenvoudig mogelijk uit moet zien.

Bedrijven die ervoor kiezen om een abstract logo voor hun bedrijf te ontwerpen, doen dat met een verhaal in hun achterhoofd. Voor het publiek zijn deze verhalen echter vaak een beetje dubbelzinnig. Abstracte logo ontwerpen zijn moeilijk te doorgronden en zijn bedoeld om door mensen verschillend geïnterpreteerd te worden, en dat is nu juist het mooie ervan.

Voor veel bedrijven kunnen abstracte logo’s dienen als een statement stuk voor hun merkidentiteit. Als ze besluiten om abstracte pictogrammen in hun ontwerp op te nemen, zullen ze zich realiseren dat ze zojuist een uniek logo voor het publiek hebben gecreëerd om het bedrijf door te herinneren.

Hoewel abstracte logo ontwerpen een beetje uitdagend lijken om te maken, is het proces niet echt zo intimiderend als het klinkt. Alles wat je nodig hebt is een beetje inspiratie. Gelukkig zullen we in dit artikel de beste abstracte logo ontwerp ideeën aan je voorstellen.

1) Gulpie

Gulpie logo design

Afbeelding bron: Dribbble

Gulpie is een bedrijf dat zichzelf omschrijft als een “blockchain-gebaseerd sociaal voedselontdekkingsplatform”. Het logo maakt gebruik van een gekantelde en abstracte kleine letter “G” als de belangrijkste afbeelding. Daarnaast helpen de verschillend gearceerde gebieden binnen de letter de aandacht te vestigen op het contrast tussen de warmroze rand en de donkerpaarse achtergrond.

Dus, wat stelt dit logo precies voor? Kun je het zien? Wel, in de eerste plaats dient het warmroze gebied als het bord. Het bladvormige voorwerp wordt verondersteld een stuk tofu te zijn en de paarse achtergrond dient als tafelkleed. Dit is een zeer interessant en aantrekkelijk ontwerp dat, interessant genoeg, werd gemaakt tijdens een alledaagse lunchpauze!

2) Inflow

Inflow logo design

Afbeelding bron: Dribbble

Dit logo ontwerp voorstel is bedoeld voor mentale prestatie producten. Het logo zelf, hoewel het eruit ziet als een opgekreukeld elastiekje, lijkt ruwweg op het menselijk hersensilhouet in verschillende kleuren. Het is uitgetekend in één enkele lijn, en als je deze lijn helemaal in één richting volgt, merk je de illusie van diepte.

Verschillende kleuren benadrukken verschillende delen van de hersenen die samenwerken, waardoor dit abstracte logo ontwerp er een is dat eenvoudig is, memorabel, en sterk representatief voor het mentale prestatie thema.

3) MOON Huidverzorging

MOON Skincare logo design

Afbeelding bron: Dribbble

Dit merk dat een lijn huidverzorgingsproducten verkoopt, gebruikt het thema van eclipsen voor zijn abstracte logo-ontwerp. Twee eenvoudige cirkelvormen creëren een illusie van beweging, waardoor het oog van de kijker ze op natuurlijke wijze samen ziet komen. De vormen botsen tegen elkaar en de gebruikte kleuren helpen een schijnbaar schaduweffect te creëren. Het abstracte logo van MOON Skincare stelt de maansverduistering voor. Doordat het logo sterk overeenkomt met de naam, kunnen de visuals de identiteit van het merk ten volle versterken.

4) Muze

Muze logo design

Afbeelding bron: Dribbble

Dit logo is ontworpen voor Muze, een messenger app. Vier ellipsen en twee cirkels in drie kleuren; dat is alles wat nodig was om dit prachtige abstracte logo te creëren. Het interessante aan dit ontwerp is dat de ontwerper inspiratie haalde uit de manier waarop chatberichten verschijnen op een smartphone.

Open Facebook, Whatsapp, of een andere instant messaging app, en je zult zien dat dit logo sterk lijkt op tekstballonnetjes. Het is briljant, is het niet? Daar komt nog bij dat de kleuren die voor dit ontwerp zijn gekozen zogezegd weergeven hoe we informatie uitwisselen en elkaars wereld binnenkomen via online berichten.

5) Natoni

Natoni logo design

Afbeelding bron: Dribbble

Bij sommige logo’s zul je alleen maar op je hoofd krabben en denken, wat betekent dit eigenlijk? Dit geldt ook voor abstract logo ontwerp. Gelukkig is de betekenis van het Natoni logo openlijk gedeeld met het publiek door de ontwerper, Ted Kulakevich.

Het Natoni logo vertegenwoordigt het concept van “Beginnen, Evolueren en In stand houden”. Je kunt zelfs zien hoe Ted de vorm van het logo heeft bedacht – hij begon met de figuur van een gelaagde “8” en vulde selectief drie curven uit het middengedeelte in. Later voegde hij een aangepast lettertype toe aan het unieke symbool en voila! Ziezo, het meesterwerk van het Natoni abstracte logo.

6) Nieuw Zwart

New Black logo design

Beeld bron: Dribbble

Het bedrijf heeft het woord “Black” in zijn merknaam, dus natuurlijk moet het logo monochroom zijn! Dit slanke en elegante logo ontwerp heeft 3 uitgerekte zeshoeken geplaatst naast de naam van het bedrijf aan de linkerkant. Je kunt de zeshoeken ook zien als drie vierkanten die in de achtergrond uitsteken. Massief zwart op een zuiver witte achtergrond trekt de aandacht, net zoals een TV-scherm dat doet. Dit is representatief voor de activiteiten van New Black, die gericht zijn op entertainment!

Conclusie

Abstracte logo ontwerpen helpen een bedrijf snel werkbare ontwerpen te maken met goedkope, eenvoudige vormen en ideeën. Net zoals we gezien hebben bij de logo’s in dit artikel, kan je een abstract logo maken in een kwestie van minuten door gebruik te maken van vormen die gemakkelijk herkenbaar en begrijpbaar zijn.

Gebruik elk item dat je interesseert om inspiratie op te doen voor je abstracte logo ontwerp. Begin met cijfers, kronkelende lijnen of iets anders dat je verbeelding prikkelt. Vereenvoudig, gebruik basiskleuren en -vormen en creëer een logo dat indruk zal maken op mensen over de hele wereld.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina