Home Branding Jouw app logo ontwerpen laten ontwerpen doe je alleen door professionals

Jouw app logo ontwerpen laten ontwerpen doe je alleen door professionals

by PJ

Niet veel bedrijven besteden genoeg aandacht aan hun app logo’s en daarmee maken ze niet gebruik van hun potentie. Je logo is DE identiteit van jouw merk. Het is het eerste wat mensen zien en wat in hun gedachten opkomt als ze het over je merk hebben. Jouw logo kan het succes of het falen van jouw merk binnen de markt bepalen. Dit is waarom je extra aandacht moet besteden bij het bouwen van het ideale logo voor jouw applicatie. Als je geen goede ontwerper bent of niets van ontwerpen weet, kun je dit het beste door een expert laten doen.

Jouw logo weerspiegelt de branding van jouw applicatie en zou overal in jouw marketing uitingen naar voren komen. Je kunt het dus niet helemaal overlaten aan iemand die jouw aanbod niet begrijpt. Daarom is het slim om jouw app logo te laten ontwerpen door een professionele designer. Hij of zij maakt dan vaak meerdere opties waaruit je kan kiezen. Maar je moet wel op bepaalde dingen letten bij het kiezen van het beste logo voor jouw applicatie. De drie hoofdonderwerpen lees je hieronder.

Hoe ga je het logo gebruiken?

Een van de belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van een applicatie logo is hoe je van plan bent om het logo te gebruiken. Hoe je jouw logo gaat gebruiken zal je niet direct weten omdat je een logo op verschillende manieren kan gebruiken in marketing. Bijvoorbeeld, twee merk logo’s kunnen niet op dezelfde manier worden gemaakt als een is ontworpen voor full-color briefpapier terwijl de andere is gemaakt voor reclameborden.

Veel bedrijven hebben de neiging om meer dan één gebruik voor hun logo te hebben. Dit betekent dat hoe meer toepassingen het app logo van het merk heeft, hoe meer versies er zullen worden gemaakt, wat de ontwerpkosten kan verhogen. Je moet dus de verschillende mogelijke toepassingen van jouw logo weten en de designer deze informatie toespelen, zodat ze een ideaal logo kunnen maken op basis van jouw ideeën.

Overweeg een duidelijk lettertype

Er zijn verschillende mogelijke lettertypes die je kunt overwegen voor je merk, afhankelijk van het type merk dat je aan het opbouwen bent. Het soort gedachte dat je wilt dat het publiek heeft rond je merk kan ook helpen bij het bepalen van het ideale lettertype voor het maken van je applicatie logo. Typografie is een cruciaal onderdeel van jouw logo ontwerp omdat het ook helpt jouw merkpersoonlijkheid over te brengen op het publiek, dus je moet goed nadenken over jouw lettertype.

De styling

Jouw logo is representatief voor jouw bedrijf. Potentiële klanten kunnen specifieke informatie over jouw bedrijf afleiden uit het uiterlijk van jouw logo. Je moet er dus voor zorgen dat het een juiste weergave is van jouw merk. Als je de verkeerde stijl kiest, kan dat jouw geloofwaardigheid bij het potentiële publiek wegnemen, en krijg je niet eens de kans om jezelf aan hen te bewijzen. Op dezelfde manier kan de juiste logo stijl ervoor zorgen dat je meer klanten krijgt dan je voor ogen had. Zo belangrijk is stijl bij het maken van een logo. Zorg ervoor dat je rekening houdt met jouw klanten en de filosofie van jouw bedrijf bij het kiezen van jouw stijl.Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een app logo? Neem dan vrijblijvend contact op via designbro.nl.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina