Home Branding Rijschool logo laten ontwerpen? Begin met jouw eigen schets

Rijschool logo laten ontwerpen? Begin met jouw eigen schets

by PJ
Rijschool logo laten ontwerpen? Begin met jouw eigen schets

Wanneer je een rijschool hebt of wilt gaan starten is het belangrijk dat je daarvoor een eigen logo bij laat creëren. Hierbij hoort ook een huisstijl en website maar een logo is toch wel één van de meest belangrijke aspecten. De kleuren die gebruikt worden in jouw rijschool logo zullen namelijk ook gebruikt worden in andere onderdelen van je huisstijl. Hieronder lees je meer over het laten ontwerpen van een rijschool logo.

Rijschool logo ideeën

Weet jij al waar je moet beginnen en welke factoren van belang zijn voor het maken van een uniek en persoonlijk logo? Misschien heb je al een aantal ideeën zelf bedacht voor je rijschool logo. Daarom is het slim om deze verder uit te werken in een aantal grove schetsen. Deze schetsen zullen een goede basis zijn als je deze neerlegt bij een designer. Maar deze zullen in veel gevallen heel anders zijn dan het eindresultaat. Denk tijdens het schetsen van de logo’s na over geschikte lettertypes, welke kleuren je wilt gebruiken en of je een logo wilt met een icoon.

Probeer niet iedereen na te doen

Bij het ontwerpen van een rijschool logo kan het interessant lijken om het symbool van een auto te gebruiken. Een auto symbool maakt jouw logo precies hetzelfde als jouw concurrentie. Dit betekent dat je je niet makkelijk kan gaan onderscheiden binnen jouw markt en kan ervoor zorgen dat je misschien zelfs iemand anders zijn design onbewust gebruikt. Bij dit laatste geval kan jouw concurrentie zelfs afdwingen om alsnog een ander logo te gebruiken. Het kan het effect van jouw logo bij de merkbeleving van de (potentiële) klanten veel minder positief maken als je een soortgelijk logo gebruikt.

Je bent misschien een geweldige rijschool instructeur maar er zijn zoveel bedrijven die dezelfde soort dient van vergelijkbare kwaliteit aanbieden, dat het onmogelijk kan lijken om bekendheid te krijgen. In feite zullen mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar een rijlessen worden gebombardeerd met resultaten en aanbevelingen.

Het goede nieuws is dat jouw unieke rijlessen niet het enige middel zijn om nieuwe klanten binnen te halen. Een logo onderscheidt jouw bedrijf van alle andere bedrijven in jouw branche. Het geeft je de mogelijkheid om jouw merk te personaliseren en de interesse van mensen te wekken. Laat mensen zien wie je bent, waar je voor staat, en wat jouw bedrijf uniek maakt met een logo.

Ga voor veel contrast

Je kunt een logo uniek maken door bijvoorbeeld contrasterende kleuren te gebruiken. Kies voor een combinatie van rood en zwart, oranje en zwart, geel en blauw, of iets dergelijks. Op deze manier geef je jouw rijschool logo een totaal eigen karakter en valt deze nog meer op. Zorg er wel voor dat het logo past in jouw bestaande huisstijl als je deze al had.

Waarschijnlijk komt jouw logo ook op één van jouw bedrijfswagens dus het is slim om de kleur van de auto(’s) mee te nemen in het design zodat het logo goed zichtbaar is op de weg.Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een rijschool logo? Neem dan vrijblijvend contact op via designbro.nl. Wij geven je graag meer informatie over de mogelijkheden en kunnen je eindeloze voorbeelden laten zien van eerder ontworpen logo’s.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina