Home Branding Wat is een product ontwerpwedstrijd precies?

Wat is een product ontwerpwedstrijd precies?

by PJ
Wat is een product ontwerpwedstrijd precies?

Jouw klanten hebben minder dan tien seconden nodig om zich een beeld te vormen bij jouw product. Deze mening kan de beslissende factor zijn om een band met jouw merk op te bouwen. Het belang van een product design van hoge kwaliteit staat niet ter discussie, maar de manier om dit doel te bereiken moet wel over na worden gedacht.

Product ontwerpwedstrijden bieden een nieuwe optie voor bedrijven. In plaats van te betalen voor één enkele ontwerper, kies je een bedrijf om een wedstrijd te organiseren. Na het opstellen van een korte briefing, sturen honderden ontwerpers hun ideeën in, en jij kiest eenvoudig de winnaar. Je vraagt je misschien af waarom je de dingen zo ingewikkeld zou willen maken want één persoon inhuren is toch veel simpeler? In deze blog lees je waarom een product ontwerpwedstrijd beter is dan een enkele designer inhuren.

Voordelen van product ontwerpwedstrijden

Als je net begint, is de kans groot dat je netwerk en budget nog niet zo groot zijn. Het kiezen voor een ontwerpwedstrijd zorgt ervoor dat je weinig van beide nodig hebt. Hieronder een aantal voordelen:

Veel verschillende opties op maat gemaakt. Platformen zoals Designbro.nl hebben vaak meer dan 100 deelnemers, die allemaal speciaal voor jou een persoonlijk ontwerp maken. Hoewel ontwerpbureaus misschien een paar eerste ideeën kunnen aanbieden, zullen ze nooit zo veel verschillende ontwerpen kunnen aanleveren.

Kostenefficiënt. Ontwerpwedstrijden kosten veel minder dan het inhuren van een professionele ontwerper. In sommige gevallen zijn ze zelfs meer dan vijf keer goedkoper. Als je bedenkt dat je ook nog eens meer opties krijgt om uit te kiezen, is dat waarschijnlijk jouw geld wel waard.

Betaal wanneer je tevreden bent. De meeste wedstrijden garanderen succes. Als je geen ontwerp vindt waar je van houdt, dan kom je in aanmerking voor een volledige terugbetaling. Sommige platforms stellen zelfs de betaling uit totdat je een beslissing hebt genomen.

Hoe werkt het?

Er zijn tegenwoordig oneindig veel platformen waar je product ontwerpwedstrijden kan laten doen. Hoewel elk platform verschillende functies aanbiedt, werken ze allemaal volgens hetzelfde basisproces. Populaire product-ontwerpwedstrijd platforms zijn designbro.com en 99designs.com. Ze bevatten allemaal de volgende stappen:

1. Maak een briefing

Wanneer je je aanmeldt op een website en een wedstrijd aanmaakt, wordt je gevraagd om een briefing voor je werk. Deze moet alle relevante informatie bevatten, zoals: jouw bedrijfsnaam, de branche, logo stijl en kleuren, eventueel reeds bestaand concept en jouw merkpersoonlijkheid. Zodra de wedstrijd is gelanceerd, zullen alle ontwerpers werken vanuit deze briefing. Hoe meer details je geeft over jouw visie, hoe beter de resultaten zullen zijn.

2. Ontwerpen ontvangen

Ontwerpers kunnen direct na de lancering meedoen. Je kunt ervoor kiezen om je wedstrijd blind of openbaar te publiceren. Als je voor het laatste kiest, kunnen deelnemers elkaars werk zien en zullen ze hun ideeën vaak ontwikkelen volgens het algemene idee van de wedstrijd. Maak je geen zorgen als je niet meteen talrijke ontwerpen te zien krijgt. Veel ontwerpers wachten tot de laatste paar dagen om hun inzending te doen.

3. Kiezen en bewerken

Uiteindelijk kies je het ontwerp dat je wilt en werk je het verder uit. Het is mogelijk om je feedback te geven en bewerkingen aan te vragen voordat je je definitieve keuze maakt. Als je tevreden bent, bevestig je de beslissing en ontvang je kopieën van het ontwerp, samen met alle rechten op het product ontwerp.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina