Home Branding Een logo en huisstijl ontwerpen

Een logo en huisstijl ontwerpen

by PJ
Een logo en huisstijl ontwerpen

Ben je pas gestart met je bedrijf of wil je de huisstijl graag compleet veranderen? Een logo en huisstijl ontwerpen is zeer belangrijk. Om te beginnen kunnen het logo en de huisstijl van je bedrijf namelijk beïnvloeden of een potentiële klant wel of niet voor jouw bedrijf kiest. Dat klinkt misschien gek. Echter, zul je zelf waarschijnlijk ook voor het bedrijf kiezen met de mooiste huisstijl als je een keuze moet maken tussen twee bedrijven die je niet kent. Het logo en de huisstijl bepalen toch grotendeels de eerste indruk die iemand heeft.

Laat je een logo en huisstijl ontwerpen? Dan noemen we hieronder een aantal belangrijke tips.

Het kleurgebruik in je logo en huisstijl is belangrijk

Het is belangrijk dat je logo en huisstijl in de juiste kleur zijn. Het kleurgebruik is zeker iets om over na te denken, gezien kleuren ook voor een bepaalde uitstraling kunnen zorgen. Je kunt voor een neutrale zakelijke kleur gaan, maar in sommige branches kan een felle opvallende kleur juist beter werken. Een professionele ontwerper weet precies wat de verschillende kleuren teweeg kunnen brengen en zal hier ook rekening mee houden.

Laat je logo en huisstijl ontwerpen door een betrouwbaar bedrijf

Het is zeer belangrijk om je logo en huisstijl te laten ontwerpen door een betrouwbaar bedrijf. Op deze manier voorkom je dat je een logo ontvangt dat bijvoorbeeld (deels) gekopieerd is. Dit kan je een hoop problemen opleveren. Zorg er daarom altijd voor dat je logo uniek ontworpen wordt voor jouw bedrijf. Je kunt het best een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen, zodat je een beeld krijgt van wie jouw logo en huisstijl ontwerpt.

Een goede ontwerper zal jouw wensen altijd goed op papier zetten

Laat je een logo en huisstijl ontwerpen, dan is het belangrijk dat de ontwerper een goed beeld heeft van jouw specifieke wensen en van je doelgroep. Vaak gaat er daarom ook een uitgebreid kennismakingsgesprek aan vooraf als je logo en huisstijl ontworpen moeten worden. Tijdens dit gesprek worden de verschillende mogelijkheden goed met je doorgenomen. Aan de hand van je wensen zal een ontwerper een eerste concept maken. Hierna krijg je doorgaans nog de mogelijkheid om feedback te geven. Zo ontstaat er uiteindelijk een ontwerp waar je tevreden mee kunt zijn.

Waarom een logo en huisstijl ontwerpen?

Het ontwerpen van een logo en huisstijl is zeer belangrijk als je pas met je bedrijf van start gaat. Het logo en de huisstijl kunnen immers ook invloed hebben op het succes van je bedrijf. Ben je eerder al van start gegaan, maar heb je toen niet voldoende aandacht aan het logo en de huisstijl besteedt? Dan kun je deze het best opnieuw laten ontwerpen. Hoe langer je daarmee wacht, hoe hoger de kosten zullen zijn als je van logo en/of huisstijl wisselt. Alles moet namelijk aangepast worden als je van logo en/of huisstijl wisselt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskleding, bedrijfsauto’s en je website. Je kunt daarom het best in één keer een goed ontwerp laten maken.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina