Home Branding Het laten maken van een design verpakking

Het laten maken van een design verpakking

by PJ
Het laten maken van een design verpakking

Wil je een design verpakking laten maken, dan is het belangrijk om je eens goed in de mogelijkheden te verdiepen. Dat het ontwerp van een productverpakking goed is, is zeer belangrijk. Een verpakking is namelijk het eerste dat men ziet in de winkel. Als de verpakking beter is, is de kans dus ook groter dat het product verkoopt. Daarnaast moet een goede verpakking van hoge kwaliteit zijn en wordt ook duurzaamheid tegenwoordig steeds belangrijker. Dat zijn dus allerlei aspecten die meespelen bij het ontwerpen van een design verpakking. Hieronder benoemen we nog een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je een design verpakking laat maken.

Een design verpakking moet er goed uitzien

Om te beginnen is het belangrijk dat een design verpakking er goed uitziet. Een verpakking moet potentiële klanten al aansporen om jouw producten eens beter te bekijken. Dit kun je bereiken door de juiste kleuren te gebruiken, maar ook door middel van logo’s en eventuele afbeeldingen op de verpakkingen. Soms moet een verpakking ook een bijzondere vorm hebben. Dat geldt bijvoorbeeld vaak voor parfumflesjes. Over de uitstraling van de verpakking moet goed worden nagedacht.

Er moet voldoende informatie op de verpakking staan

Belangrijk voor een design verpakking is ook dat er voldoende informatie op de verpakking te vinden is. In veel gevallen is dit ook verplicht. Denk bijvoorbeeld aan cosmetica, waarop je standaard een ingrediëntenlijst kunt vinden. Dat is zeer belangrijk, want zonder ingrediëntenlijst heeft men geen beeld van wat er in het product zit. Als iemand last heeft van allergieën, moet deze persoon wel weten of een product iets bevat waar hij of zij allergisch voor is. Daarom is het in Nederland verplicht om te vermelden welke ingrediënten je in cosmetica of voedingsmiddelen stopt als producent.

Aan wie vertrouw je het ontwerpen van een verpakking toe?

Het ontwerpen van een verpakking is iets wat je niet aan eenieder kunt overlaten. Belangrijk is namelijk dat de verpakking er goed uit komt te zien, maar daarnaast mag het ontwerp ook niet gekopieerd zijn. Als er afbeeldingen gebruikt worden, moeten dit bijvoorbeeld altijd rechtenvrije afbeeldingen zijn of je moet voor de afbeeldingen betalen. Als je bijvoorbeeld ontwerpen gebruikt waar een Copyright op zit, dan kan dit tot schadeclaims leiden. Daarom is het aan te raden om je verpakkingen altijd over te laten aan een specialist die hier ervaring mee heeft. Bovendien is het zeer belangrijk dat je voor een betrouwbare partij kiest.

Deel je wensen met de ontwerper

Laat je een design verpakking maken? Dan is het belangrijk om je wensen goed met de ontwerper te delen. Zo voorkom je namelijk dat je een ontwerp krijgt waar je niet helemaal tevreden mee bent. Als je in eerste instantie al goed je wensen doorgeeft, scheelt dit zowel jou als de ontwerper tijd en dus ook geld. Vandaar dat het een zeer goed idee is om vooraf al goed je wensen op papier te zetten. Zo krijg je zelf ook een beter beeld van naar wat voor ontwerp je precies op zoek bent.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina