Home Branding Logo laten maken kosten

Logo laten maken kosten

by PJ
Logo laten maken kosten

Ben je van plan om een logo te laten maken? Dan is het ook prettig om te weten wat dit ongeveer zal kosten. We kunnen je uiteraard niet exact vertellen wat een logo laten maken kosten zal. We kunnen je echter wel een goed beeld geven van de prijs die je kunt verwachten. Als je een logo wilt maken en een ontwerper op het oog hebt, is het natuurlijk fijn als je de kosten kunt vergelijken. Niet altijd vind je de prijzen echter op de website van een ontwerper. Vaak dien je een offerte aan te vragen. Hieronder lees je wat je nu ongeveer kunt verwachten wat de kosten van je logo betreft.

Logo laten maken kosten per uur

Laten we met de kosten per uur beginnen. Over het algemeen betaal je voor een ontwerper ongeveer € 40 tot € 80 per uur. Hoeveel een ontwerper precies vraagt is onder andere afhankelijk van hoeveel ervaring de ontwerper heeft. Dat gaat echter niet altijd op. Een freelancer bepaalt zijn eigen tarief en dat tarief zegt niet altijd evenveel over de kwaliteit. Bovendien weet je nooit hoe lang het zal duren voordat er een mooi logo is ontstaan. Als je een logo laat maken tegen een uurtarief, heb je dus geen goed beeld van hoe hoog de kosten uiteindelijk zullen zijn.

Een logo laten maken voor een vast tarief

Er zijn veel designbureaus die een vast tarief hanteren. Dat is wel zo prettig, want zo heb je een veel beter beeld van wat een logo laten maken kosten zal. Van de andere kant werken de designers zo onder meer tijdsdruk. Belangrijk is dus ook om na te gaan wat voor werk verschillende ontwerpers leveren. Zoek even op de naam van het designbureau op Google en je kunt vaak al veel zeggen op basis van de recensies van het bedrijf.

Te goed om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo!

Kun je een logo kopen voor € 20 of minder? Er zijn voldoende ‘ontwerpers’ die je een logo beloven voor dergelijke bedragen. Of je voor dat geld ook een mooi logo krijgt is echter nog maar de vraag. Een ontwerper moet namelijk nadenken over het ontwerp en dit vervolgens ook gaan uitwerken. Ook de communicatie met jou kost de ontwerper tijd. Het is dus bijna onmogelijk dat dergelijke bedragen voor een ontwerper rendabel zijn. Ga dus goed na of dit je wel een professioneel logo oplevert. In het ergste geval ontvang je zelfs een gekopieerd logo. Dit kan een hoop schade aan je bedrijf veroorzaken.

Je logo veranderen kost ook geld

Nog iets om rekening mee te houden is dat het nog meer geld kost als jij je logo later wilt veranderen. Stel je voor dat jouw bedrijfspand en bedrijfsauto van het logo zijn voorzien. In dat geval kost het geld om ook dit te laten veranderen. Zeker voor grote bedrijven kost het daarom ontzettend veel geld om een logo te laten veranderen. Je kunt daarom beter gelijk een goed logo kiezen met een tijdloos ontwerp. Dit zal je een hoop kosten besparen.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina