Home Branding Jouw logo professioneel laten ontwerpen – of toch door een online tool?

Jouw logo professioneel laten ontwerpen – of toch door een online tool?

by PJ
Jouw logo professioneel laten ontwerpen - of toch door een online tool

Online logo tools zijn tegenwoordig overal en met deze tools zou het enorm makkelijk moeten zijn om zelf een logo te ontwerpen. Klinkt goed! Of toch niet? In werkelijkheid blijkt het dit toch anders te werken. Ben jij ook van plan om jouw eigen logo te ontwerpen? Lees dan verder!

Bij het definiëren van jouw bedrijfsidentiteit, komt heel wat kijken. Wat wil je uitstralen? Welke kleuren komen daar bij kijken? Wie wil je aantrekken met jouw nieuwe logo? Allereerst is er basiskennis nodig om een logo te ontwerpen. Een spoedcursus: het logo moet eenvoudig, herkenbaar, tijdloos, flexibel en gepast zijn.

Bij DesignBro hebben we een uitgebreide werkwijze om tot een logo of huisstijl te komen die aan al die bovenstaande eisen voldoet. Dat verschilt enorm per opdrachtgever, en dat is maar goed ook! Wij, en velen om ons heen, hebben gemerkt dat Online Logo Tools wel rekening houden met een aantal factoren, maar vaak worden de belangrijkste factoren buiten beschouwing gelaten.

Werkwijze DesignBro vs. Werkwijze Online Tools

Wanneer je serieus bezig bent met je bedrijf, kun je niet zonder logo of huisstijl. Je wilt iets uitstralen en je wilt op een bepaalde manier overkomen. De designers bij DesignBro weten precies hoe de aspecten: herkenbaar, tijdloos, flexibel en gepast in een logo en huisstijl verwerkt worden. Niet alleen dankzij kennis en verstand van zaken, maar ook door jarenlange ervaring en het feit dat we onze opdrachtgevers daadwerkelijk begrijpen, wij durven wel te zeggen dat we weten hoe we een succesvol logo ontwerpen.

Tools denken niet mee, designers wél – kleine aanpassing? Bij DesignBro denken we altijd met je mee om te zorgen dat jouw logo aan de eisen voldoet.

Robots en AI zijn gemaakt door mensen – het zijn hulpmiddelen die we kunnen gebruiken als we de juiste instructies geven. Het punt is dat mens en technologie samenwerken, mensen in controle en de technologie wordt gebruikt waarvoor het is geprogrammeerd. Precies hetzelfde geldt voor logo’s en huisstijlen. Een design kun je niet op een eenvoudige manier ‘laten ontwerpen’. Een design is persoonlijk, Artificial Intelligence wordt puur gebruikt om te automatiseren. Net als kledingontwerp, zal logo-ontwerp niet vervangen worden door AI.

Artificial Intelligence is nog lang niet ‘volwassen’ genoeg om een geschikt logo te produceren. Er zijn té veel factoren waar geen rekening mee gehouden wordt.

Er zijn talloze online logo generators met mooie beloftes zoals: Binnen een halfuur een logo! Jouw logo voor maar €5! De reden dat zulke beloftes gemaakt worden, is dat online logo tools beperkt zijn. vaak kom je uit op een standaardtemplate met standaardfonts.

Waarom Online Logo tool niet werkt en Designbro wel

Artificial Intelligence Tools om een logo te ontwerpen? Het werkt niet. Dit kunnen we wel concluderen. Artificial Intelligence is nog niet ‘volwassen’ genoeg om een geschikt logo te produceren. Online tools zijn beperkt – vaak kom je uit op een standaardtemplate met standaardfonts. Tools denken niet mee, designers wél – kleine aanpassing? Bij DesignBro denken we altijd met je mee.Wil jij een logo laten ontwerpen door professionele designers? Een logo dat aan alle eisen voldoet? Dan ben je bij DesignBro aan het juiste adres – wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina