Home Branding Wat zijn nou de kosten voor het laten maken van een logo

Wat zijn nou de kosten voor het laten maken van een logo

by PJ
Wat zijn nou de kosten voor het laten maken van een logo

Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel een op maat gemaakt logo ontwerp mag kosten? Of waarom de ene designer aanzienlijk veel duurder is dan de andere? In deze blog wordt simpel uitgelegd hoeveel een logo ontwerp kan kosten.

Afhankelijk van met wie je samenwerkt en hoe groot jouw bedrijf is, zullen de kosten van het logo ontwerp hierop bepaald worden. Of je nu van plan bent een ontwerper of een marketingbureau in te huren, er zijn een aantal voor-en nadelen bij het inhuren van beide.

Hoeveel kost het om een logo te laten ontwerpen?

Het ontwerpen van een logo is een creatieve dienst en daarom komt een aangepast logo ontwerp niet met een prijskaartje. Een logo kan je slechts voor € 5,- op kopen Fiverr kosten of honderdduizenden euro’s als je ervoor kiest om te werken met één van de top branding bureaus. Natuurlijk zal de kwaliteit van het logo de prijs weerspiegelen. Het logo van Pepsi kost bijvoorbeeld $ 1.000.000,-.

Er zijn veel verschillende logo ontwerp dienstverleners en dat is waarom de prijsklasse voor jouw logo sterk kan variëren. Diegene die aan jouw logo gaat werken, zal jou eerst moeten interviewen.

Zodoende zal hij of zij meer over jouw bedrijf te weten komen, daarnaast jouw concurrentie onderzoeken, en hierin een oplossing vinden. Dit zal meestal wat tijd gaan kosten. Ontwerpbureaus besteden soms wel maanden aan het ontwerpen van een bedrijfslogo. Daarom kunt je pas een voorstel krijgen nadat de ontwerpopdracht is gemaakt, het interview is gedaan en de omvang van het werk is ingeschat.

Zoals je ziet heeft een logo en branding ontwerp potentieel meer kosten dan alleen een logo.

Zij nemen hierin namelijk nog een aantal andere dingen mee: verwerking van het logo op de website, visitekaartjes of op sociale media.

De prijsfactoren

Hier volgt een opsplitsing van de zes belangrijkste factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

1. De reputatie van de ontwerper

Een ervaren ontwerper met een aantal mooie projecten in portfolio kan een hoger tarief hebben dan een pas afgestudeerde grafisch ontwerper.

2. Locatie van de ontwerper

Als je bijvoorbeeld een ontwerper uit India inhuurt, dan zijn de kosten van levensonderhoud niet vergelijkbaar met die in de VS. Logo ontwerp kosten in de VS zullen drastisch verschillen van logo kosten in India.

3. Type opdracht

Veel ontwerpers rekenen per uur voor hun diensten. Sommige ontwerpers rekenen een vaste prijs voor het logo zodra ze de omvang van het werk hebben vastgesteld. Logo ontwerpkosten per uur voor een professional zijn minstens $100 per uur en meer.

4. Diepte van het onderzoek

De diepte waarin het concurrentieonderzoek en visueel onderzoek wordt uitgevoerd heeft een grote invloed op de prijs, maar het is de fundamentele stap in het proces van logo ontwerp.

5. Concepten & Revisies

Hoeveel unieke concepten verwacht je gepresenteerd te krijgen? De meeste professionele ontwerpers zullen je 3-4 goed uitgewerkte concepten presenteren, bij Designbro wel 10!

6. Deliverables

Klanten kunnen onzeker zijn over welke deliverables ze nodig hebben. Een basispakket voor een merkidentiteit bevat logo artwork en een document met richtlijnen voor de merkidentiteit.

Bij DesignBro hangt de prijs af van de hoeveelheid logos waar je uit wilt kiezen. Wil je er meer, wordt de prijs ook hoger. Alle logo ontwerpen voldoen hoe dan ook aan onze hoge kwaliteitseisen en worden alleen door professionele ontwerpers gemaakt. Dat is de DesignBro belofte.

Wil jij ook een nieuw logo laten maken? Klik dan hier voor meer informatie!

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina