Home Branding Packaging design: hoe werkt het?

Packaging design: hoe werkt het?

by PJ
Packaging design: hoe werkt het

Packaging design is het ontwerpen van een productverpakking. De verpakking van een product is ontzettend belangrijk. Als een product mooi verpakt is, zal het namelijk aantrekkelijker worden om aan te schaffen. De mens is namelijk visueel ingesteld. Dat is al één reden waarom packaging design zo belangrijk is. Daarnaast moet een verpakking voldoende informatie verschaffen over het product en moet de verpakking opvallen. Een nieuwe, verbeterde verpakking kan ervoor zorgen dat een product vaker verkocht wordt. Ben je benieuwd naar hoe het ontwerpen van verpakkingen precies werkt? Lees dan verder!

Waar let men op bij packaging design?

Bij het ontwerpen van een verpakking is het dus belangrijk om de verpakking zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook over het materiaal, de kleuren en de plaatsing van het logo wordt nagedacht. Tegenwoordig wordt het bij het ontwerpen van de verpakking ook steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu. Daarnaast moet de verpakking ook goed aansluiten op het product. Als je een luxe horloge koopt, verwacht je bijvoorbeeld niet dat deze in een saaie kartonnen doos komt.

Wettelijke verplichtingen voor verpakkingen

Tegenwoordig zijn er ook bepaalde verplichtingen waar je aan moet voldoen als je verpakkingen produceert. De overheid wil zwerfafval namelijk zo veel mogelijk tegengaan. Daarom zijn veel wegwerpartikelen tegenwoordig ook verboden. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de eisen die gesteld worden door de overheid. Kies bijvoorbeeld voor verpakkingen die makkelijk te recyclen zijn.

Welke stijl moet de verpakking krijgen?

Packaging design is een belangrijk onderdeel van de marketing van een product. Door de verpakking aantrekkelijk te maken voor de doelgroep, kan een product meer verkopen. Als je speelgoed verkoopt, zal de verpakking heel anders zijn dan bij voedingsproducten. Hoe de verpakking er exact uit moet komen te zien, is van veel factoren afhankelijk. Een specialist in packaging design kan je helpen bij het bedenken van een ontwerp.

Ook de kosten spelen een rol

Uiteraard is het bij packaging design ook van belang dat de kosten niet te hoog oplopen. Bij luxe goederen is het niet zo’n groot probleem als de verpakking iets duurder is om te produceren. Het is echter ver van ideaal als de productiekosten van de verpakking in de buurt komen van die van het product zelf. Bij het ontwerpen van een verpakking zal men dus ook rekening houden met de kosten.

Een specialist in packaging design inhuren

Als je een verpakking wilt laten ontwerpen, kun je hiervoor het best een specialist inhuren. Een ontwerper met ervaring kan de verpakking helemaal voor je uitwerken. Iemand met ervaring kan ook een betere inschatting van de kosten maken. Als je specifieke wensen hebt voor de verpakking, kun je deze aangeven bij de ontwerper. De ontwerper zal hier dan rekening mee houden. Soms moeten er een aantal ontwerpen gemaakt worden voordat het resultaat helemaal naar wens is. Hierna kun je de verpakkingen gaan testen in de praktijk. Zorg er wel voor dat je echt tevreden bent met een ontwerp voordat je de verpakking op grote schaal laat produceren.

Laat DesignBro jou helpen om tot het beste resultaat te komen. Klik hier voor meer informatie!

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina