Home Branding Wat heb je aan een logo ontwerp?

Wat heb je aan een logo ontwerp?

by PJ
Wat heb je aan een logo ontwerp

Als je een bedrijf begint, heb je ook een goed logo ontwerp nodig. Het logo van een bedrijf vind je bijvoorbeeld terug op brieven, flyers, producten en op de website. Een goed logo is dus belangrijk, maar hoeveel invloed heeft het logo ontwerp nu echt? En hoe wordt een goed logo ontworpen? Hier lees je alles over het ontwerpen van een logo. Zo weet je precies wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.

Een logo kan een product of dienst aantrekkelijker maken

Mensen zijn visueel ingesteld. Zo kan de verpakking van een product de verkoopcijfers bijvoorbeeld beïnvloeden. Ook je logo kan invloed hebben op hoe potentiële klanten over je bedrijf denken. Als een bedrijf het logo verandert, kan dit zomaar leiden tot hogere of juist lagere verkoopcijfers. Iemand die nog niet bekend is met jouw diensten of producten, moet een mening vormen op basis van wat hij ziet. Je logo speelt in dat geval dus een belangrijke rol.

Klanten herkennen je bedrijf eerder met een goed logo ontwerp

Als je een goed logo ontwerp hebt, zullen mensen je bedrijf eerder herkennen. Daarnaast is het logo een belangrijk onderdeel van de bedrijfsidentiteit. Hebben bestaande klanten goede ervaringen met je bedrijf? Dan kan een herkenbaar logo ontwerp ervoor zorgen dat klanten voortaan vaker voor jouw producten of diensten kiezen. Je logo zorgt dus ook voor meer vertrouwen. Zeker naarmate je naamsbekendheid toeneemt, zullen klanten eerder voor producten met jouw logo kiezen. Het is dan fijn om een uniek en herkenbaar logo te hebben.

Ook als je diensten levert is een logo belangrijk

Eerder in dit artikel beschreven we al dat een logo invloed kan hebben op de uitstraling van je producten. Ook als je uitsluitend diensten levert, is een goed logo echter van belang. Heb je bijvoorbeeld een klusbedrijf? Als je logo groot op de werkbus staat, zorgt dit ervoor dat anderen weten wie zij kunnen inhuren. Het is dan belangrijk dat je logo niet te veel weg heeft van andere klusbedrijven.

Als je uitsluitend diensten levert, heb je geen producten die je van een logo kunt voorzien. Echter, heb je wellicht wel een website, flyers of bedrijfsauto’s. Zo is een goed logo ontwerp dus alsnog zeer belangrijk.

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een logo?

Een logo ontwerp kun je het best laten maken door iemand met veel ervaring. Ga niet zelf aan de slag als je hier geen ervaring mee hebt. Behalve dat het resultaat vaak minder mooi zal zijn, kan het ook moeilijk zijn om het logo een grotere of kleinere resolutie te geven. Wellicht heb je al wel enig beeld van wat voor logo je wilt. Bespreek je wensen goed met degene die je logo ontwerpt. Laat je logo bovendien altijd ontwerpen door een betrouwbare partij. Zo voorkom je dat je logo (grotendeels) gekopieerd wordt en je later claims krijgt. Een ontwerper kan op basis van jouw wensen een prachtig logo realiseren. Zo weet je vrijwel zeker dat je nieuwe logo een succes wordt! Klik hier om DesignBro jou te laten helpen met het ontwerpen van een logo.

You may also like

Een creatief ontwerp bestellen is eenvoudig en gegarandeerd!
Twee pluspunten waar iedereen van houdt.

Start nu
Deel deze pagina